Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο θα παραμείνει κλειστό από 1 έως 22 Αυγούστου. Ευχαριστούμε.
Υπηρεσίες
Ψυχοθεραπεία Παιδιού
Ψυχοθεραπεία
Παιδιού
Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου και την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.
Τι είναι η ψυχοθεραπεία παιδιού;

Η ψυχοθεραπεία παιδιών έχει στόχο κυρίως να βοηθήσει το παιδί να εκφράσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του.

Για τον λόγο αυτό συναντάμε πρώτα τους γονείς, λαμβάνουμε ένα αναλυτικό, πλήρες ιστορικό ανάπτυξης του παιδιού , ενώ παράλληλα συλλέγουμε στοιχεία για το ατομικό προφίλ κάθε γονέα αλλά και για την μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε «υποψηφίου» για ψυχοθεραπεία , καταλήγουμε σε δυο επιλογές: είτε ξεκινάμε θεραπεία με τους γονείς χωρίς να μπαίνει το παιδί σε θεραπεία,  είτε  προτείνεται  θεραπεία στους γονείς και παράλληλα το παιδί μπαίνει κι αυτό σε θεραπεία , ώστε να δουλεύεται αποτελεσματικά το σύστημα της οικογένειας.
Στις συνεδρίες μας επενδύουμε σημαντικά στη σχέση που χτίζεται ανάμεσα στην θεραπεύτρια και το παιδί.
Στην ψυχοθεραπεία παιδιού οι συνεδρίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, καθώς τα παιδιά είναι προσανατολισμένα στο παρόν, και δεν μπορούν να διατηρήσουν το βίωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε;

Η διαδικασία συνοψίζεται στα παρακάτω βήματα:

  1. Διατύπωση του αιτήματος για συνεδρία με ψυχολόγο με τηλεφωνική ή προσωπική επικοινωνία των γονέων.
  2. Λήψη ιστορικού του παιδιού και από τους δυο γονείς μαζί: πρόκειται για μια συνάντηση που προηγείται μεταξύ του ψυχολόγου και των γονέων του παιδιού.Οι γονείς μοιράζονται με τον ψυχολόγο όλες τις πληροφορίες για την συμπεριφορά του παιδιού τους και την προσαρμογή του τόσο στο εδώ και τώρα όσο και στο παρελθόν, ανακαλώντας όλα τα γεγονότα ζωής καθώς και όλα όσα τους προβληματίζουν. Ο ψυχολόγος εξαρχής σε αυτή τη συνάντηση καλείται να εξηγήσει την διαδικασία και τους στόχους που εξυπηρετεί μια τέτοιου είδους θεραπεία.
  3. Συνάντηση μόνο του παιδιού με τον ψυχολόγο
  4. Θεραπευτικός σχεδιασμός: μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της λήψης ιστορικού τόσο από τους γονείς όσο και από το ίδιο το παιδί, ακολουθεί ένα ξεχωριστό ραντεβού με τους γονείς,  ώστε να δοθούν τα συμπεράσματα και οι ερμηνείες, στα οποία οδηγήθηκε ο ψυχολόγος. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη συνεδρία να συζητηθούν οι ανάγκες του παιδιού και να αναλυθούν οι  θεραπευτικοί στόχοι που προτείνονται.
Επόμενη υπηρεσία